quote image
"The way OUT is IN."

(Marieke Kroon)

BEVRIJDING VAN BINNENUIT

Contact met wat je diep van binnen wilt is bevrijdend. Ieder mens loopt wel eens vast;  in zijn relatie, in het werk, in het contact met zijn kinderen, of in zichzelf. Met als gevolg onrust, stress, vermoeidheid, conflicten of soms zelfs burnout. Wat weerhoudt jou ervan om je probleem op te lossen? Hoe kom je weer in beweging en hoe laat je je leven weer stromen? Daarvoor moet je bij jezelf naar binnen kijken; uit je hoofd en in je lijf. The way OUT is IN.

Diepe ontspanning en ...

Hoe kom je bij die kern? Eén techniek, de ‘geleide visualisatie’, blijkt bij iedereen in elk geval diepe ontspanning te genereren. Daarnaast blijkt dit bij zeker 80% van de cliënten bijzondere inzichten, boodschappen of gevoelservaringen op te leveren. Vooral bij mensen die, ooit of recent,  een dierbare hebben verloren. Cliënten noemden ervaringen van enorme liefde, bemoediging, ontmoeting, opluchting, troost, bescherming, vriendelijkheid, ontroering, rust, 'het was lavend', steun en blijdschap; naast die diepe ontspanning.

Voor wie geleide visualisatie niet kent:  je zit rustig in een stoel, met je ogen dicht en ik vertel een verhaal dat je in gedachten volgt. Verder hoef je je alleen maar een beetje over te geven aan zo min mogelijk je best doen.

Spiritualiteit?

Ik ben geen medium; kan hierin ook niet sturen wat de cliënt ervaart. Komt het antwoord, of de opluchting, of de ontmoeting, of de troost 'van boven'? Komt het uit iemand zelf? Ik weet het niet, maar misschien is het beide. Wat ik wel weet is dat geleide visualisatie niets met geloof te maken heeft; er valt niets te geloven, alleen maar te ervaren. Zelf zie ik er wel een spirituele component in: als je je openstelt voor contact met je diepe kern, dan zorgt dat voor openingen, voor ander perspectief en nieuwe mogelijkheden. En het probleem of de vraag waar je voor kwam, ziet er dan meestal heel anders uit. 

Ervaringen van cliënten

(Betty, Amersfoort)
"Een eye opener!!! Ik stond van tevoren niet zo positief tegenover zo'n sessie, maar ik vond het een geweldige ervaring. In spirualiteit geloofde ik nooit. Iets tussen hemel en aarde? No way. Tja, en toen kwam ik bij Marieke, een kopje thee een praatje, ze stelde me op gemak. Ik ontspande me. Was wel erg argwanend; het zou haar toch mooit lukken! En toen, ja het gebeurde echt, een probleempje werd opgelost. Jaren zat ik er toch ergens in mijn achterhoofd mee. Nu is het eindelijk toch opgelost! In één keer! Marieke, bedankt hoor."

(Sandra, Amersfoort)
"Ik vond het een heel positieve ervaring die veel losgemaakt heeft. Ik heb mij nog dagen erg prettig en opgelucht gevoeld. Jij zorgde ervoor dat ik me heel ontspannen voelde tijdens het verhaal en daardoor kon ik ook heel open het avontuur ingaan. Met name het afscheid nemen  van bepaalde zaken door het letterlijk „weg te gooien” in de stromende rivier voelde erg fijn."


(Manfred, Amersfoort)
"De geleide visualisatie was voor mij een hele fijne ervaring. Ik heb twee positieve zaken ervaren. Allereerst het gevoel om weer met beide benen op de grond te staan. Weer alles in mijn lichaam te voelen. Daarnaast bracht het mij een verlangen en het bewustzijn om meer in de mensen te investeren die mij lief zijn. Jouw sessie heeft mij veel gebracht!"

(Marcel, Amersfoort)
"'Blijf vlakbij', dat komt naar voren tijdens de geleide visualisatie bij Marieke. Het is voor mij een uitnodiging om niet te ver bij mezelf weg te raken. Met het besef dat ik altijd weer terug kan naar mezelf. Tijdens de visualisatie word ik ook naar een brug geleid en krijg ik de uitnodiging om de ballast die ik meedraag in de rivier te gooien. Ik werp mijn onzekerheid en twijfel van mij af en zie het wegstromen in de rivier. Het afwerpen mijn onzekerheid voelt helpend om bij mezelf te blijven ook als de situatie niet veilig voelt. Een bevestiging van wat ik eigenlijk, diep  van binnen, al weet toont zich in deze visualisatie aan mij, heel helder en beeldend. Dankjewel!"

(Anja, Leusden)
"Marieke nam mij als in een mooie stroom mee in een geleide visualisatie. Ik vind haar stem heel prettig en rustgevend. Ik kreeg duidelijke antwoorden op een paar vragen die ik mezelf stelde. De antwoorden verrasten mij. Maar ze zijn zo duidelijk dat ik er niet om heen kan.
Ook kwam ik in contact met mijn overleden oma's. Echt heel bijzonder. Mijn oom liet zich ook zien. Ik wist dat hij stervende was (hij is inmiddels overleden) en hij zei: doodgaan is helemaal niet erg. Het is goed. Ook mijn beide oma's zagen er stralend en gelukkig uit. Het deed me goed hen weer te ontmoeten.


Ik heb afscheid genomen van iemand in mijn leven die me veel negatieve energie kost. Ik merk dat dit me goed doet. Het geeft lucht. - Dank je wel Marieke!"

 

 

 

 

©2019 Kroon-cc | Kroon-cc is aangesloten bij de NVNLP.