quote image
"Je moet niet altijd van tevoren bedenken wat het wordt; je begint gewoon ergens mee en dan wordt het vanzelf iets."

(Inge Kea, 8 jaar)

BEZIELING, INTUïTIE EN REALITEITSZIN

"Ken je dat - dat iemand gepassioneerd vertelt over een onderwerp dat je misschien nog nooit geïnteresseerd heeft, maar je hangt ademloos aan zijn lippen? Dat vind ik fascinerend; die energie van echte bezieling."

Vertrouwen

Coach Marieke Kroon"Om iets te kunnen veranderen, om in beweging te kunnen komen is vertrouwen nodig. Vertrouwen zie ik als sleutelingrediënt. Vertrouwen in de coach en vertrouwen in je mogelijkheden.  Als coach zoek ik naar: waarmee is deze cliënt, met dit verhaal, in deze situatie, op dit moment, het meest gediend? Want als dat wordt ingevuld, komt er iets los. Dan is er weer beweging, en een opening naar vervulling."

"Er zijn heel wat zaken die het leven kunnen vastzetten: perfectie, hokjesdenken, angst, regeltjes, schuldgevoel, teveel verantwoordelijkheidsgevoel voor anderen, rotsvaste overtuigingen, noem maar op. Hoe kun je daar anders mee omgaan? Wat heb je nodig om weg te gaan uit een baan die je allang geen voldoening meer geeft? Hoe kun je je richten op een relatie die je wel vervult? Wat houdt je tegen en wat zet je in beweging? Boeiende vraagstukken."

Gevoel en resultaat

"Mijn brede levens- en werkervaring komen goed van pas bij de grote diversiteit aan coachingsvragen die zich aandienen. Ik heb een achtergrond van 30 jaar in communicatie en pr, bedrijfsleven, journalistiek, onderwijs en uiteraard coaching. Dat, en het feit dat op mijn eigen pad ook heel wat struikelblokken lagen, ondersteunt mijn inlevingsvermogen. Ik hecht in coaching veel waarde aan gevoel en intuïtie. In de praktijk blijkt dat tot helderheid bij de cliënt en concrete resultaten te leiden. The sky is the limit, maar de benen staan wel stevig op de grond."

"Voor degene die nog wat meer over mij wil weten: in mijn vrije tijd houd ik van beeldhouwen en schilderen. Vaak is in mijn werk beweging te herkennen, evenals krachtige kleurstellingen en, voor wat de stenen beelden betreft, vormgeving die suggereert dat zelfs een harde steen flexibiliteit in zich heeft.

Kernwaarden

"Een sfeer van veiligheid en vertrouwen. Aandacht; kijken en luisteren zonder oordeel. En de hulp van creativiteit, intelligentie, intuïtie en humor."

Certificering en Lidmaatschap

Gediplomeerd/gecertificeerd NLP-master, Personal Coach, Systemisch Coach, Hypnotherapeut, Avatar-master, Practitioner van Transactionele Analyse, Speltherapie, E.M.D.R. (traumatherapie) en Emotional Freedom Technique (EFT).

Ook gecertificeerd als Coach en Counselor van kinderen en adolescenten.

Lid van de Nederlandse Vereniging voor Neuro Linguistisch Programmeren (NLP).

Meer weten?

Voor contact met Marieke Kroon: klik hier.

©2019 Kroon-cc | Kroon-cc is aangesloten bij de NVNLP.